• Lina Andersson
  • Lina Andersson
  • Lina Andersson
  • Lina Andersson
 
 
 
Lugnets Gård AB Lina Andersson Dressyr
Hem Verksamhet Hästar Åren som gått Till salu Kontakt Galleri Partners
2024-07-23
 
 

LA Dressage AB

Lina Andersson heter jag och är född 1991. Jag är uppvuxen på Lugnets Gård i Sundborn utanför Falun. Som 5-åring jagade jag förrymda tjurar och körde hölassen från åkern ihop med pappa. Vägen från åkern till Världscupstallet har varit lång. Efter att ha arbetat 1,5 år hos Adelinde Cornelissen i Holland som beridare återvände jag 2013 till Sverige.

Redan som liten upptäcktes mitt stora intresse för djur. Innan jag kunde gå satt jag på hästryggen. När jag var 6 år fick jag låna min första ponny. På den vägen var det. Mitt riktiga intresse för dressyr kom 2003 då jag var 12 år. Jag fick låna ett gotlandsruss, som blev min läromästare. Det var på honom jag gjorde min första debut på dressyrbanan. Samtidigt började jag utbilda ungponnyn Lilla Prim som jag red ponny-SM 2005 tillsammans med.

Sommaren 2007, när jag var 15 år, började jag träna och jobba hos Minna Telde. Genom Minna kom den då 7-åriga valacken Kypros i vår ägo. Till hösten var det dags att börja gymnasiet i Falun, Samhällsvetenskaplig linjen med inriktning idrott. Under mina tre gymnasieår har jag under månadsperioder läst på distans från skolan i Falun och tränat och jobbat hos Minna.

Efter studentexamen i juni 2010 fortsatte jag träna och jobba hos Minna Telde i Skåne. För att därefter börja jobba hos Gunilla Byström, Enköping, i oktober 2010 till september 2011.

I Mars 2012 tog jag emot stipendium från Göteborg Horse show. Efter att jag sett Adelinde Cornelissens clinic på Strömsholm kontaktade jag henne och frågade om jag fick komma till henne för fortsatt träning. Jag tillbringade oktober och november 2011 hos Adelinde. Under dessa två månader utvecklades jag enormt! Det var en otrolig kick att ta del av hennes vardag med träning och tävling och clinics och allt där till. Innan jag åkte hem bestämdes det att jag var välkommen tillbaka under våren 2012 och jobba i teamet fram till OS i London. Efter OS blev jag erbjuden anställning som beridare. Tiden i Holland har varit oerhört utbildande, vilket jag nu kan nyttja fullt ut.

Jag driver idag företaget LA Dressage AB, med bas i Höllviken. 2015 tog jag emot Ulla Håkanssons Ajax stipendium. 

Nu siktar jag mot nya mål. Jag hoppas att vi ses!

   
Namnlöst dokument
 
 
  Lina Andersson
073-068 57 10 · ladressage@live.com